<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Tässä hyviä ja minulla itselläni usein käytössä olevia verkkopalveluja (ei paremmusjärjestyksessä)

 

  1. Eniron henkilöhaku (www.eniro.fi)

Loistava palvelu, joka tulee olemaan taas ahkerassa käytössä joulun aikaan: täältä löytyy osoitteita nimen tai puhelinnumeron mukaan. Kaikkia nimiä tai numeroita ei tietenkään löydy, jos henkilöllä on salainen numero. Loistavaksi palvelun tekee se, että se on niin halpa: salasanan saa 0,25 euron kertamaksulla. Tämän jälkeen palvelun käyttö on ilmaista!

 

  1. Verohallinnon verkkopalvelu (www.vero.fi)

Käytän veroprosenttilaskuria, jolla voi helposti arvioida riittääkö veroprosentti tulojen / vähennysten muuttuessa. Myös työni puolesta käytän paljon verohallinnon lomakkeita ja ohjeita, jotka löytyvät netistä. Luin myös, että joissain paikoissa voi tulostaa verokortin netissä, valitettavasti ei vielä täällä Lounais-Suomessa.

 

  1. Työvoimahallinnon verkkopalvelut (www.mol.fi)

Käyn usein katsomassa avoimia työpaikkoja täältä. Avoimiin työpaikkoihin voi jättää myös paikkavahdin joka ilmoittaa avoimista työpaikoista sähköpostiin. Avoimia työpaikkoja on helppo selata ja hakupalvelua on kätevä käyttää. Myös työvoimahallinnon lomakkeet löytyvät täältä ja ovat täytettävissä ja tulostettavissa. Myös ohjeita.

 

  1. Kirjastojen verkkopalvelut

Käyn uusimassa kirjat verkossa ja se on kyllä todella kätevää. Kirjaston myöhästymismaksut (ainakin Turussa) nousivat huimasti ja siksi tämä palvelu on minulle nykyään rahanarvoista! Myös kirjojen varaukset ja haku on kätevää. Käytän paljon ja suosittelen muillekin!

 

5. Tämä ei aivan kuulu samaan kategoriaan mutta kun viimeistä oli vaikea keksiä niin laitetaan tämä: www.oikotie.fi

Tätä palvelua olen käyttänyt ahkerasti (lue useamman kerran päivässä) viimeksi kun myytiin omaa asuntoa ja vuokrattiin väliaikaisasuntoa. Autohullu mieheni käy täällä ”tarkistamassa” käytettyjen autojen hintoja.