Tehtävänä oli tutustua johonkin yleiseen keskustelualueeseen tai chattiin tutustuminen. Koska rakenteilla oleva omakotitalomme alkaa olla sisustusvaiheessa, tyypillisen naisväen tapaan suurinpiirtein hukun sisustuslehtiin, maalikarttoihin ja tapettikirjoihin. Jotta pääni menisi vielä vähän enemmän sekaisin, olen ahkerasti surffaillut netissä etsimäsä sisustukseen ideoita ja vinkkejä.

Esittelen tässä Soneran ylläpitämän keskustelupalstan joka käsittelee siis sisustusta, osoite on http://plaza.fi/ellit/koti/keskustelu

Keskustelualuetta oli helppo käyttää, sillä siellä käytettiin helposti luettavaa tyyliä, jossa viestien otsikot ovat allekkain. Tässä näkymässä näkee myös vastausten määrän ja milloin ensimmäinen ja viimeisin viesti on lähetetty. Viestin otsikkoa klikkaamalla avautuu koko viestiketju. Tänään lähetetyn viestit näkyivät keltaisella, jotta siis uusimmat erottuisivat helpommin.

Joskus harmittaa, etteivät ihmiset osaa laittaa viesteihinsä järkeviä otsikoita. Se kyllä säästäisi turhien otsikoiden aukaisulta. Toisaalta joskus avaan sellaiset viestiketjut johon on vastattu paljon, sillä silloin voin arvella että jotain mielenkiintoista sananvaihtoa käydään.

Keskustelu tällä palstalla on mielestäni melko säyseää, tietysti makuasioista tulee melko usein sanottua vähän liiankin jyrkästi oma mielipide ja siitä syystä joku saattaa silloin tällöin pahoittaa mielensä. Onneksi monesti huomaan että vaikka joku onkin sanonut vähän liian jyrkästi oman mielipiteensä niin siihen ei alkuperäinen kysyjä viisaasti ole reagoinut mitenkään, kiittänyt ehkä vain vastaajia. On ihan turha lähteä vastaamaan tällaisiin yliampuviin vastauksiin joissa ehkä vain halutaan saada ihmiset sanasotaan.

Melkein kaikki vastaajat ovat vierailijoita eli eivät ole rekisteröityneitä käyttäjiä. Syytä en tiedä mutta näin huomasin asian olevan. Palstalla on myös yksi ihana sisustussuunnittelun ammattilainen, joka vastailee kysymyksiin erittäin ahkerasti. Hänellä on myös oma blogi mutta siellä en ole vielä ehtinyt käydä katsomassa. Vaikka jokunen vastaajista olikin rekisteröitynyt, ei heistä silti ollut nähtävillä mitään profiilia.

Tämä keskustelualue sopii sisustuksesta kiinnostuneelle hameväelle (yhtään miestä ei ainakaan nimimerkkien perusteella ole tullut vastaan!) Ihan kiva palsta jos sisustus kiinnostaa!