Vapaavalintainen viesti liittyen tietoyhteiskunta-asioihin.

Tietoturvapaketit hakkerin kynsissä

Mielenkiinnolla luin artikkelin jossa Kuningaskuluttaja vertaili kolmea kotikoneelle asennettavaa tietoturvapakettia. Artikkeli löytyy osoitteesta http://kuningaskuluttaja.yle.fi/node/1281

Jos joku minulle tuttu ihminen lähettää sähköpostia (ja viesti näyttää aivan normaalilta) ja pyytää käymään jossain internet-osoitteessa, niin tekisin sen varmasti, aivan kuten artikkelin toimittajakin teki, ilman huolen häivää. Näinkö helposti virus voi siis tunkeutua koneeseeni eikä virustorjuntaohjelmistoni reagoisi asiaan mitenkään. Tosi pelottavaa sillä juuri näin sinisilmäinen kyllä olen, että jos koneeseen on asennettu virustentorjuntaohjelma, niin luotan siihen että se toimii näissäkin tilanteissa. Mutta totuus on taas taruakin ihmeellisempää… ja kuinka ollakaan minun työkoneella on juuri tuo testissä huonoiten menestynyt Panda Platinium.

Samalla sivulla oli myös maininta tulevasta Kuningaskuluttaja –ohjelmasta joka esitetään 23.11. klo 19.15.  Tämän lähetyksen yksi aiheista oli: "Älä osta tätä netistä!" Tämä jakso täytyy yrittää muistaa katsoa.